8 övningar på studsmattan

Du vet väl att den där studsmattan i trädgården, som alltid är i vägen, är ett utmärkt träningsredskap. Dessutom är det roligt.

Här bjuder vi på ett pass som du genomför på mindre än 15 minuter. Det bästa är att du hinner träna hela kroppen.

Nog om det. Här kommer passet.

 1. Uppvärmning:
  Börja med att hoppa upp och ner på studsmattan i cirka 5 minuter för att värma upp kroppen.
 2. Knälyftningar:
  Hoppa upp och lyft knäna mot bröstet när du är i luften. Gör 3 set med 10 repetitioner.
 3. Pilates-plankan:
  Placera händerna på studsmattan och sträck ut benen bakåt så att kroppen bildar en rak linje. Håll denna position i 30 sekunder och upprepa 3 gånger.
 4. Hälsning:
  Hoppa upp och sätt händerna ovanför huvudet när du är i luften. Gör 3 set med 10 repetitioner.
 5. Squats / knäböj:
  Hoppa upp och ned med benen isär och sänk dig ner i en knäböjposition när du landar. Gör 3 set med 10 repetitioner.
 6. Pilates-ryggradsrullning:
  Sitt på studsmattan med böjda knän och händerna på knäna. Rulla långsamt ner på ryggen och sedan tillbaka upp igen. Gör 3 set med 10 repetitioner.
 7. Armhävningar:
  Placera händerna på studsmattan och utför armhävningar. Gör 3 set med 10 repetitioner.
 8. Avslutning:
  Avsluta träningen genom att hoppa upp och ner på studsmattan i cirka 5 minuter för att sänka pulsen och lugna ner kroppen.

Detta helkroppspass tränar dina ben, mage, rygg, armar och axlar. Kom ihåg att anpassa övningarna till din egen nivå och öka gradvis svårighetsgraden när du känner dig bekväm med övningarna. Ta alltid hänsyn till din egen fysiska förmåga och följ säkerhetsanvisningarna för din studsmatta.

Annons: Prisvärda och bra studsmattor på Outl1 – från 3.05 m i diameter till 5.5 m. Pris från ca 3.750 kr.

Fördelar med träna på studsmatta

Ja, att träna på studsmatta kan vara mycket nyttigt eftersom det är en rolig och effektiv träningsform som kan ge många hälsofördelar. Här är några fördelar med att träna på en studsmatta:

 • Kardiovaskulär träning: Att hoppa på en studsmatta är en form av kardiovaskulär träning som kan öka hjärtats styrka och kondition samt förbättra blodcirkulationen.
 • Förbättrad koordination och balans: Studsmatteträning kräver att du kontrollerar din kropp medan den är i luften vilket hjälper till att förbättra din koordination och balans.
 • Förbättrad styrka och muskelton: Studsmattan ger en låg påfrestning på lederna samtidigt som den ger en intensiv träning för ben, rumpa och mage. Träning på studsmattan kan hjälpa till att bygga muskler och öka muskeltonen.
 • Förbättrad kroppshållning: Studsmatteträning kan hjälpa till att förbättra din kroppshållning eftersom det kräver att du håller din rygg rak och din kropp i rätt position för att utföra övningarna korrekt.
 • Stressreducering: Studsmatteträning kan hjälpa till att minska stressen eftersom det frigör endorfiner i kroppen som kan öka ditt humör och minska stressnivåerna.

Men som med alla träningsformer, är det viktigt att göra det på rätt sätt och i rätt mängd för att undvika skador. Se till att följa säkerhetsanvisningar för studsmattan och börja med lätta övningar för att undvika överbelastning av musklerna.

Annons: Prisvärda och bra studsmattor på Outl1 – från 3.05 m i diameter till 5.5 m. Pris från ca 3.750 kr.