Stormy Daniels – Vem är hon?

När nu Donald Trump står åtalad för att ha betalat porrskådisen Stormy Daniels går han till historien. Han är nämligen den första ex-presidenten i USAs historia att bli brottsåtalad. Han åtalas för att ha gett Stormy Daniels 130 000 dollar i utbyte mot tystnad om den sexuella relation de ska ha haft tillsammans.

Så vem är då Stormy Daniels och hur började detta drama?

Stormy Daniels är en amerikansk porrskådespelerska och regissör, född den 17 mars 1979 i Baton Rouge, Louisiana. Hon blev känd för en bredare publik 2018 när hon hävdade att hon hade haft en sexuell relation med den dåvarande presidenten Donald Trump.

Stormy Daniels och Donald Trump möttes för första gången 2006 på en golftävling i Lake Tahoe. Vid den tiden var Trump nygift med Melania Trump och deras son Barron var bara några månader gammal. Daniels hävdar att hon och Trump inledde en sexuell relation vid detta tillfälle och att de träffades flera gånger under de följande månaderna.

2011 ska Daniels ha fått betalt 130 000 dollar av Trumps personliga advokat, Michael Cohen, för att hon skulle underteckna en tystnadsöverenskommelse om deras relation. Daniels hävdade senare att hon blev hotad till att underteckna avtalet.

2018 avslöjade The Wall Street Journal att Cohen hade betalat Daniels pengarna för att hon skulle hålla tyst om relationen till Trump, vilket ledde till en juridisk strid mellan Daniels och Trumps juridiska team. Daniels hävdade att tystnadsavtalet var ogiltigt eftersom Trump själv inte hade undertecknat det och för att hon hade blivit hotad till att skriva under det.

I mars 2018 höll Daniels en intervju med CBS-programmet 60 Minutes, där hon bekräftade att hon hade haft en sexuell relation med Trump och att hon hade hotats för att hålla tyst om det. Trump har förnekat relationen och kallat det hela för ”fake news”.

I slutändan bestämde en federal domstol i Los Angeles att Daniels hade rätt att bryta tystnadsavtalet och berätta sin historia offentligt. Daniels har sedan dess blivit en aktiv kritiker av Trump och har fortsatt att arbeta som porrskådespelerska och regissör.