Sundsvall: Fem anhållna för mordförsök

Enligt Polisens hemsida beordrades polis till en adress i Bredsand, Sundsvall på grund av en skadad person. Personen blev förd med ambulans till sjukvården. Polisen var på plats och arbetade för att ta reda på vad som hade hänt. Initiala utredningsåtgärder vidtogs på plats, såsom att höra vittnen och att spärra av platsen. En uppdatering kl 08:40 visade att den skadade personen var en man och att det fortfarande var tidigt i förundersökningen. Rubriceringen var inledningsvis försök till mord.

En uppdatering kl 09:07 avslöjade att polisen hade gripit tre personer på adressen och ytterligare två personer som misstänktes ha koppling till händelsen. Samtliga skulle förhöras och åklagarkontakt skulle tas. Polisen arbetade vidare och sökte med hund i området, och polisens tekniker skulle undersöka platsen.

Polisen bad allmänheten om hjälp och bad dem som hade sett eller hört något som kunde ha koppling till ärendet att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14. Uppdateringen kl 12:17 visade att polisen hade arbetat med flera utredningsåtgärder, såsom att söka området med hund och UAS (drönare) och att hålla förhör för att kartlägga händelseförloppet.

Den skadade personen var en man i 25-årsåldern och han var allvarligt skadad, men läget var stabilt. De gripna var fyra män och en kvinna i åldersspannet från 25 till 65 år. De skulle förhöras och därefter skulle åklagare besluta om de skulle anhållas eller inte. Polisens bedömning var att det här rörde sig om en isolerad händelse och de inblandade var bekanta med varandra.

En chef för grova brott i Västernorrland, Josefine Perming Tengqvist, var tillgänglig för mediefrågor per telefon mellan klockan 13.00 och 13.45. Uppdateringen klockan 16:05 visade att de fem personer som tidigare gripits i ärendet hade anhållits av åklagare och rubriceringen var fortfarande försök till mord. Ärendet leddes av Åklagarmyndigheten. Utredningen var fortfarande i ett mycket intensivt skede och mer information i ärendet skulle inte kunna lämnas förrän tidigast klockan 12:00 torsdagen den 20 april.