Tupperware, ett amerikanskt företag som säljer plastbehållare för förvaring, står inför stora ekonomiska utmaningar och har därför tagit hjälp av rådgivare för att hantera en akut skuldkris. Denna kris har drastiskt påverkat aktiekursen, vilken på måndagen halverades när svårigheterna blev kända. Under tisdagens förhandel låg aktiekursen på 1,36 dollar, efter att ha återhämtat sig med 10 procent. Detta är en stor skillnad från sommaren 2021, då aktien nästan nådde 40 dollar.
På långfredagen meddelade Tupperware att de har utfärdat en ”going-concern”-varning och att de har anlitat rådgivare för att hantera de mest betydande utmaningarna och för att säkra sin kortsiktiga verksamhet. Företagets skulder uppgår till cirka 700 miljoner dollar, medan deras börsvärde ligger runt 110 miljoner dollar.
Vad är Tupperware?
Tupperware är ett amerikanskt företag som är känt för att sälja högkvalitativa plastbehållare för förvaring av livsmedel och andra hushållsartiklar. Företaget grundades 1946 och har sedan dess blivit ett av de mest välkända direktförsäljningsföretagen i världen. Tupperwares produkter är särskilt populära på grund av deras höga kvalitet och hållbarhet. Tupperware säljs genom en multilevel-marknadsföring, där oberoende försäljningskonsulter marknadsför och säljer produkterna direkt till kunderna.
Finns Tupperware i Sverige?
Tupperware finns även i Sverige och har funnits här sedan 1960-talet. Tupperware har en stor och lojal kundkrets i Sverige och deras produkter säljs både genom oberoende försäljningskonsulter och direkt i butiker. Tupperware har också ett starkt engagemang för miljö och hållbarhet, och arbetar för att minska sin klimatpåverkan och använda mer återvunna material i sina produkter. I Sverige har Tupperware lanserat flera återvunna produkter som är tillverkade av återvunnet material. Tupperware har också en aktiv närvaro på sociala medier i Sverige där de marknadsför sina produkter och delar tips och råd för användning av dem.
Källor:
Tupperware i akut kris – anlitar rådgivare – Dagens Nyheter
Bild: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) – Wikimedia Commons. CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons