Eskilstuna: Skjutning

18:09, 2023-04-11. Polisen blev larmade till centralstationen i Eskilstuna på grund av rapporter om höga smällar som misstänktes vara skottlossning. Flera personer hade ringt in och larmat polisen om händelsen.

Flera polisresurser skickades till platsen för att hantera situationen.

Polisen har ännu inte hittat några skadade personer, men har upprättat avspärrningar och hittat bevis på att skottlossning har ägt rum.

Brottsrubriceringen är försök till mord och grovt vapenbrott, och ingen är ännu gripen i ärendet.

Uppdatering 20:10

Polisen fortsätter att arbeta med ärendet, men har ingen ny information att dela med sig av för tillfället. Arbetet pågår i flera olika spår.

En helikopter har anslutit i sökandet och syns över Eskilstuna. Kriminaltekniker är på väg till brottsplatsen för att undersöka den tekniska bevisningen.

Tågtrafiken har påverkats delvis på grund av händelsen.

Det är fortfarande viktigt att få in tips från allmänheten om händelsen.

Uppdatering 21:09 – Fem personer gripna i ärendet

Som en del av utredningsåtgärderna har fem personer gripits och misstänks vara inblandade i skottlossningen. En av de gripna misstänks för grovt vapenbrott och försök till mord, medan de andra fyra misstänks för medhjälp till försök till mord.

Utredningen kommer att fortsätta med flera vittnesförhör och kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen.

Alla som kan ha information om händelsen uppmanas att kontakta polisen via telefonnummer 114 14.

Det är för tidigt att säga om händelsen har kopplingar till det mord som skedde förra torsdagen eller andra våldsdåd i Eskilstuna. Förundersökningen kommer att undersöka eventuella kopplingar till andra händelser.

Polisen är i stort behov av hjälp från allmänheten för att lösa och hantera skjutvapenvåldet.

Bilden: This image was originally posted to Flickr by ЕгорЖуравлёв at https://flickr.com/photos/142171772@N06/33206376753. It was reviewed on 19 December 2017 by FlickreviewR 2 and was confirmed to be licensed under the terms of the cc-by-sa-2.0.