Miljonvinst till cancerdrabbad mamma

Kvinna i USA vinner på lotteri efter att ha använt sina livsbesparingar för dotterns cancerbehandling: ”Den bästa lotterivinst-historien!”

Geraldine Gimblet från Lakeland, Florida, fick en rejäl överraskning i sitt liv när hon köpte en skraplott i sin lokala närbutik. Hon blev en lycklig lotterivinnare i Lakeland, Florida, kammade hem en vinst på 2 miljoner dollar på en 10-dollars skraplott den 7 april och valde att ta sin vinst som ett engångsbelopp på 1,645 miljoner dollar.

När Geraldine Gimblet köpte lotten hade hon det svårt, eftersom hennes dotter precis hade avslutat behandlingen för bröstcancer. ”Dagen innan min mamma köpte den här lotten ringde jag klockan och gick ut från sjukhuset efter att ha avslutat min sista behandling för bröstcancer”, berättade Gimblets dotter för Florida Lottery. ”Min mamma hade tagit ut sina livsbesparingar för att ta hand om mig när jag var sjuk. Jag är bara så glad för henne!” Att ”ringa klockan” är en tradition som markerar slutet på en föreskriven behandling, som exempelvis kemoterapi eller strålning.

Många gratulerade Gimblet på sociala medier för hennes stora vinst. Pipkin Road Beverage Castle, närbutiken där Gimblet köpte den vinnande lotten, kommer att få ett pris på 2 000 dollar för att ha sålt de vinnande numren.

Florida Lottery uppskattar att spel i delstaten har betalat ut över 85,8 miljarder dollar till vinnare och gjort över 3 500 spelare till miljonärer.

Gimblet var inte den enda som vann stort i de senaste lotteridragningarna.

Tidigare denna månad köpte 61-årige Earl Lape från Iowa en vinnande jackpottlott värd 40 miljoner dollar – men trodde inte att han faktiskt hade vunnit eftersom han ironiskt nog köpt lotten den 1 april, också känd som Aprilskämtets stora dag.

”Jag trodde att det var ett skämt”, sa Lape enligt Associated Press.

Bild: Florida Lottery