Harry Potter som serie?

Enligt en källa nära ING Nordic diskuterar HBO Max och Warner Bros. en TV-adaption av J.K. Rowlings Harry Potter-böcker. Varje säsong sägs följa en av böckerna. Enligt en tidigare Bloomberg-rapport skulle varje bok täckas i en säsong och serien var ”nära en deal”, men källan hävdar att Warner Bros. är ”långt ifrån en deal” och att projektet fortfarande är under diskussion. Om en överenskommelse nås kommer serien att utvecklas som en HBO Max Original-serie.

Det har länge ryktats om en sådan serie, men HBO Maxs chefsproducent Sarah Aubrey förkastade ryktena förra året. Trots detta har Warner Bros. fortfarande försökt hitta sätt att fortsätta casha in på sin lönsamma franchise. Franchise-försöken har dock varit blandade. Warner Bros. Games meddelade att Hogwarts Legacy sålde mer än 12 miljoner under sina första två veckor, men deras senaste Fantastic Beasts-film, The Secrets of Dumbledore, gjorde bara en minimal vinst under sin biografpremiär.

Warner Bros. Discovery vd David Zaslav har sagt att de fokuserar på franchises, och nämnt Harry Potter, Game of Thrones och Lord of the Rings som exempel.