Winnie the Pooh: Blood and Honey

Winnie the Pooh: Blood and Honey” är en oberoende brittisk skräckfilm från 2023 som skildrar en mörk och blodig version av den älskade barndomsfavoriten Nalle Puh. Filmen följer Nalle Puh och Nasse som nu är vilda och blodtörstiga mördare som terroriserar en grupp studenter och en vuxen Christopher Robin i Hundrastegsskogen.

När honung inte är nog

Winnie the Pooh: Blood and Honey är en brittisk oberoende slasherfilm från 2023, skriven, regisserad och producerad av Rhys Frake-Waterfield. Filmen är en skräckversion av A. A. Milne och E. H. Shepards böcker om Nalle Puh och har Craig David Dowsett som Nalle Puh och Chris Cordell som Nasse, med Amber Doig-Thorne, Nikolai Leon, Maria Taylor, Natasha Rose Mills och Danielle Ronald i stödjande roller. Handlingen följer Puh och Nasse, som nu har blivit vilda och blodtörstiga mördare, när de terroriserar en grupp unga kvinnliga studenter och en vuxen Christopher Robin när han återvänder till Hundrastegsskogen många år senare efter att ha lämnat för college.

Inspelad i ”riktiga” Hundrastegsskogen

Filmen tillkännagavs första gången den 24 maj 2022 och väckte stor uppmärksamhet på grund av dess premiss som involverar en karaktär som har ett rykte som en älskad barndomsikon och möttes av delade reaktioner. Den producerades av Jagged Edge Productions i samarbete med ITN Studios och gick in i utveckling efter att Winnie the Pooh-boken från 1926 blev offentligt tillgänglig i USA den 1 januari 2022. Med en budget på under 100 000 dollar ägde en tio dagars inspelning rum i Ashdown Forest i East Sussex, England, som inspirerade Hundrastegsskogen, platsen för berättelserna.

Kommersiell framgång – trots kritik

Filmen var ursprungligen planerad för en landsomfattande engångs-föreställning. Dess popularitet på nätet ledde till dock en utökad global biorelease. Winnie the Pooh: Blood and Honey hade premiär i Mexiko den 26 januari 2023 och släpptes på biografer i USA den 15 februari 2023 och i Storbritannien den 10 mars 2023. Trots att den fick kritik av kritiker för dess låga budget och produktionsvärden, samt brist på en sammanhängande historia och kreativitet, har den varit kommersiellt framgångsrik och har tjänat in över 4 miljoner dollar världen över mot sin lilla budget.